انتشارات روزنه تقدیم میکند:
عنوان کتاب: بهرام بیضایی؛ زبان، هویت و قدرت
نویسنده: دکتر رضا ترنیان
واژگان و نحو در تجلی رفتارهای اجتماعی زبان اهمیت بسیاری دارد. از طریق بررسی زبان و جملهها و جمله وارهها، و بندها در کلام میتوان عناصر متفاوت در یک اثر را بسط داد، و به تجزیه و تحلیل زبانی و یا نقش اجتماعی آن پرداخت؛ و در توصیف و تفسیر و تبیین یک متن به کار گرفت. با توجه به بررسی متن نمایشنامههای بهرام بیضایی، این اثر برآن است تا به کمک واژگان، انسجام نحوی و وجه افعال به جنبههایی از قدرت و هویت و دانش برسد. قدرت و هویت همواره دو مولفة اصلی مباحث اجتماعی است، که از طریق زبان خود را نشان میدهند.
لذت دیدن و خوانش آثار بیضایی از دوران نوجوانانی با من همراه بوده است، از روزی که در دهة شصت خورشیدی با فیلم سینماییشاید وقتی دیگر» بر پردة نقرهای شیفتة آثار او شدم، تا زمانی که در اوائل دهة هفتاد مجموعه مقالات در معرفی بهرام بیضایی اثر زاون قوکاسیان یاریگرِ من شد، تا آن زمان که یار همراه زندگیاَم، همگام و همکلام من -همسرم- را در همین مسیر یافتم، که او شیفته بیضایی بود و ن دلیری همچون تارا و ناییجان! با آن روان جسورانة آتنایی و آرتمیسی که دختران پویندة این سرزمین شدهاند! از آن زمان تاکنون در لحظهلحظة پژوهشها و سرودنها، همواره در این اندیشه سیر میکنم که بتوانم در نشان دادن زوایهای از تلاشهای این هنرمند و نویسندة زبانساز سهمی داشته باشم. (بخشی از مقدمه)
بهرام بیضایی از جمله نویسندگان تاثیرگذار در ادبیات نمایشی و سینمای ایران است. او در نوشتههایش از ابتدا بر روی سه محور اسطوره، حماسه و تاریخ تمرکز کرده، و با تلفیق این عناصر آثار متنوعی در ادب معاصر فارسی پدید آورده است. بیضایی همواره به کمک جابهجایی اساطیر و تداوم آن در متون ادبی و تاریخی کلاسیک فارسی، راوی و آفرینشگر نوینی در ادبیات امروز ایران است. او با ایجاد تردید، شک و پرسشگری در آثارش، درنگی در اندیشههای ما ایجاد مینماید که جای تعمق و بررسی چندین باره دارد. وی ضمن حفظ درونمایة آثار کهن ادبی، زبان را در خدمت نگاه اجتماعی امروز درمیآورد. این کتاب با تحلیل هشت نمایشنامة بهرام بیضایی - به شیوة انتقادی- بر آن است تا بازتابِ واژگان و نحو زبان را در سه الگوی هویت، قدرت و دانش بررسی نموده و با تبیین و تفسیر آن زوایا و لایههای تودرتوی آثار این نویسنده را به خوانندگان نشان دهد.(از متن پشت جلد)
#نشر_روزنه
#بهرام_بیضایی
#رضا-ترنیان
«بهرام بیضایی؛ زبان، هویت و قدرت» نوشته دکتر رضا ترنیان
تأثیر ترجمه شعر غرب در شعر معاصر فارسی با تکیه و تاکید بر شعر«ا. بامداد» دکتر رضا ترنیان (نویسندة مس
تحلیل واژگانی، نحوی و فکری در روایت «آرش» اثر بهرام بیضایی- دکتر رضا ترنیان
بیضایی ,بهرام ,آثار ,اجتماعی ,بررسی ,زبان ,بهرام بیضایی ,قدرت و ,را در ,آن زمان ,رضا ترنیان
درباره این سایت